Des d’inicis d’aquest 2020, els catàlegs de les biblioteques antigues dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona es troben en consulta al Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya i per extenció al CCUC, el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya.

La unió d’aquestes dues col·leccions sumen un total de 306 títols d’entre la segona meitat del segle XVI i mitjans del segle XX que abracen una rica diversitat d’obres de caràcter religiós: biografies de sants, música religiosa, llibres litúrgics, textos bíblics, regles monàstiques, llibres de formació, història monàstica, lectures espirituals, devocionaris, catecismes… però també alguna obra literaria i jurídica; llibres que conformaven les lectures individuals i col·lectives de les monges d’ambdues comunitats durant gairebé cinc segles.

En els següents enllaços podeu trobar el llistat complet de cada monestir.

Esperem que us sigui d’utilitat!

.

Monestir de Sant Pere de les Puel·les

104 títols

anys 1594-1992

.

.

.

.

.

.

.

.

Monestir de Santa Clara de Barcelona

202 títols

anys [1552]-1945

.

.

.

.

.

.

.

.

.

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: