El passat 7 de novembre Televisió d’Esplugues de Llobregat (ETV) va emetre un nou programa de La clau de la nostra història amb la participació del SAF. En aquesta ocasió, la Gna Coloma Boada, responsable del SAF i monja-arxivera del monestir de Sant Benet de Montserrat, va parlar dels fets que aquest 2018 commemorem a través de l’exposició virtual Monges a Palau! El monestir de Santa Clara de Barcelona al Palau Reial, 1718-1936 (que podeu trobar en el següent enllaç).

Ara fa tres-cents anys que, el 29 de juliol de 1718, la comunitat de monges benedictines de Santa Clara de Barcelona entrava a la seva nova casa: una part de l’antic Palau Reial convertit en monestir femení. Un espai on recomençar després de perdre-ho tot; un espai que acollí la vida monàstica d’aquestes dones durant dos-cents divuit anys d’intensa i canviant activitat política, econòmica i social a la ciutat de Barcelona.

Recupereu el programa amb l’entrevista aquí.

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: