A inicis de juny, la professora Carolina Biasi de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC) va fer entrega al SAF dels documents dels arxius dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les i Sant Benet de Montserrat restaurats durant el darrer curs escolar 2017-2018 pels seus alumnes de l’especialitat de documents gràfics de l’escola. Concretament, els documents restaurats i entregats han estat:

  • Capbreu del monestir de Sant Pere de les Puel·les del notari Joan Baptista Vidal, 1657 (AMSPP, MSPP, Capbreus generals, núm. 66). Document de gran format que presentava mal estat de conservació en les cobertes de cuir treballat amb estrips, pèrdua de suport i abresions, i que ha estat objecte d’estudi pel treball de final d’especialitat d’una de les alumnes de l’escola.

 

 

  • Llibre de morabatins de la parròquia de Sant Pere de les Puel·les, segle XVII (AMSPP, MSPP, Lluïsmes, VI). Document amb enquadernació de cuir treballada que presentava patologies en la seva coberta i tintes ferrogàl·liques en algunes de les seves pàgines interiors.

.

.

.

 

  • Cantoral de misses i altres cants de l’Escolania de Montserrat, 1871 (AMSBM, MSCB, Col·lecció de cantorals, núm. 11). Document de gran format que presentava deteriorament a les cobertes de cuir.

.

.

 .

.

Des del SAF i les comunitats de Sant Pere de les Puel·les i Sant Benet de Montserrat volem donar les gràcies als alumnes de documents gràfics de l’ESCRBCC i a la seva professora Carolina Biasi per la feina duta a terme i la seva col·laboració i interès.

.

.

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: