El 29 de juliol de 1718, les monges benedictines de Sant Antoni i Santa Clara de Barcelona, després de perdre el seu monestir fundacional del barri de la Ribera per la construcció de la Ciutadella de Barcelona, entraven a l’antic Palau Reial per establir-hi la seva nova residència.
.
.
.
.
.
 
.

En motiu dels 300 anys d’aquesta entrada, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF) i la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat, hereva de Santa Clara, volen recuperar la memòria històrica perduda de la presència d’aquesta comunitat femenina benedictina al centre de la ciutat de Barcelona.

Per això, el SAF ha programat dues activitats pel dijous 12 de juliol al Museu d’Història de Barcelona:

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL PROJECTE Monges a palau!
MUHBA · sala Martí l’Humà, 19.00 h

En l’acte el SAF presentarà el projecte de recerca i difusió que ha endegat per aprofundir i donar a conèixer la història de la comunitat de Santa Clara de Barcelona en la seva etapa de residència a les antigues dependències del Palau Reial Major. Dos-cents divuit anys de vida monàstica benedictina d’aquesta comunitat en un espai encara avui poc conegut.

* Entrada gratuïta. Places limitades, imprescindible reserva prèvia a: saf.mbc@gmail.com 

PLACES EXHAURIDES!

.


CONCERT Passsio Domini
MUHBA · capella de Santa Àgata, 20.00 h

Finalitzarà l’acte commemoratiu amb l’estrena del concert Passio Domini, una audició de la Passió de Jesús segons Sant Joan extreta del llibre imprès de 1552 que la comunitat de Santa Clara de Barcelona emprava en la celebració del Divendres Sant a la seva església de l’actual Saló del Tinell. Interpretaran aquesta Passió el cor femení Auditexaudi acompanyades de Tomàs Maxé, Santi Figueras a la viola de mà i la tiorba i Anna Casademunt a la viola de gamba. Una audició símbol de la passió que visqueren les monges al Palau!

* Entrada gratuïta. Places limitades, imprescindible reserva prèvia asaf.mbc@gmail.com 

PLACES EXHAURIDES!

.

Descarrega’t el CARTELL i el TRÍPTIC de l’acte!

.De

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Amb la col·laboració del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

.

.

.

.

.

 

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: