Venit Lumen. Laudes d’Epifania del segle XVI
Sant Genís de l’Ametlla del Vallès, dissabte 27 de gener de 2018  a les 12.00 h

.

El 4 de juliol de l’any 932 l’església de Sant Genís de l’Ametlla va ser consagrada a petició de l’abadessa Emma del monestir de Sant Joan. Més de mil vuitanta anys més tard, ens reunim de nou en aquesta església per recordar el vincle entre Sant Joan de les Abadesses i l’Ametlla del Vallès i commemorar els 1001 anys de l’expulsió de les monges del seu monestir de Sant Joan. 

Per aquesta ocasió tant especial, el cor femení Auditexaudi, acompanyat per Santi Figueras a la viola de mà, interpretarà l’ofici de laudes d’Epifania, una pregària alegre i festiva de lloança pel triomf de la llum i la manifestació universal de l’infant Jesús, que cada any, al despuntar el dia 6 de gener, les monges benedictines de Sant Joan celebraven al cor de l’església. Una audició que escenifica l’ofici de laudes del dia de Reis segons consta al cantoral d’Epifania del segle XVI conservat a l’arxiu històric del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona.

Reviu la història de les monges de Sant Joan i del patrimoni musical de les benedictines de Catalunya!

.

.

Gaudeix de la Salve Regina interpretada pel cor Auditexaudi a l’audició “Venit Lumen” del 23 d’abril de 2017 a l’església romànica de Santa Maria de Barberà.


.
.

.

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: