Spiritus Domini. Missa de Pentecosta del segle XVII
Sant Pere de Rubí, diumenge 26 de novembre de 2017 a 21.00 h

.

Finalitzem la gira d’audicions del SAF 2017 amb la darrere actuació a l’església de Sant Pere de Rubí. Una proposta molt especial, ja que per primera vegada en una audició del SAF s’integra una coral local amb la voluntat d’apropar el cant gregorià a un públic més general. Per aquest motiu, l’audició Spiritus Domini comptarà amb la participació de Dones de cor, una coral femenina rubinenca que enguany celebra el seu cinquè aniversari, qui al costat del cor masculí Schola Gregoriana de Catalunya, interpretaran els cants propis i les parts invariables de la missa del dia de la Pentecosta, solemnitat que celebra la irrupció de l’Esperit del Senyor i la culminació de la Pasqua. Als acompanyarà a la tiorba Santi Figueras.

Les peces d’aquesta audició han estat extretes dels cantorals del 1600, emprats per la comunitat de preveres i clergues beneficiats del monestir de Santa Clara de Barcelona en l’església d’aquest monestir desaparegut el 1716 per la construcció de la Ciutadella, i avui dia conservats a l’Arxiu del Monestir de Sant Benet de Montserrat.

.

Gaudeix de la seqüència Veni sancte spiritus de Pentecosta que el cor Schola Gregoriana de Catalunya va interpretar a l’església de Santa Coloma de Marata el 22 de febrer de 2015. Una de les peces incloses a l’audició!

 

 

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: