Mil anys després de l’extinció de la comunitat de monges benedictines de Sant Joan, ens reunim el 7 d’octubre a Sant Joan de les Abadesses per recuperar la memòria d’aquest primer monestir femení de Catalunya.

Enguany celebrem el mil·lenari de l’extinció de la primera comunitat femenina benedictina dels comtats catalans, Sant Joan de les Abadesses. La seva història és, encara avui, poc coneguda i estudiada. Per aquest   motiu, aquesta jornada vol reunir historiadors de diferents disciplines i àmbits per analitzar la fundació, l’evolució i la desaparició d’aquesta interessant comunitat de dones: qui eren? Com vivien? Per què el papa  Benet VIII les condemnà a l’extinció el gener de 1017?

..

LLOC DE CELEBRACIÓ

.

.

INFORMACIÓ

Per més informació: reservesSAF@federaciobenedictines.com.

INSCRIPCIÓ

Si voleu assistir a la jornada només cal que ompliu el següent formulari d’inscripció.

.

.  Organitza

 Col·labora
.
Amb el suport
.
.
  ..
T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: