El passat dijous 29 de maig el Museu d’Història de la Ciutat va inaugurar a la Capella de Santa Àgata l’exposició temporal MONESTIRS URBANS EN TEMPS DE GUERRA. Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona, 1691-1718 comissariada pel SAF.

L’exposició mostra com els monestirs benedictins femenins de Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona van viure des de primera línea, al peu de la muralla, els setges que Barcelona va patir entre 1691 i 1713-14. Les seves vivències conservades en els arxius de les dues comunitats hereves, constitueixen un testimoni excepcional de l’impacte dels episodis bèl·lics en la vida urbana i també dels canvis que va comportar el desenllaç dramàtic de la guerra de Successió.

.

Si no hi vareu poder assistir, vegeu el reportatge que en va fer el fotògraf Pep Parer.

.

.

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: