Al concert-espectacle UNA VIDA ENTRE GUERRES. Agnès, abadessa de Sant Pere de les Puel•les 1693-1715 produït pel SAF sota la direcció d’Agustí Espriu, que tindrà lloc el proper 13 de juny a la parròquia de Sant Pere de les Puel•les de Barcelona, compta amb la participació de:

.

· Auditexaudi

Aquest cor gregorià femení, representant la comunitat de monges del monestir de Sant Pere de les Puel•les entre el 1693 i 1715, interpretaran per l’ocasió peces totalment inèdites extretes dels cantorals antics que la comunitat emprava en les seves pregàries durant el segle XVII i inicis del XVIII. Uns cantorals que s’han conservat a l’arxiu històric d’aquest monestir i que ens apropen a la vida d’aquest grup de dones que van viure la Guerra de Successió i que en van deixar testimoni escrit en la documentació conservada en el seu arxiu.

Escolteu la interpretació del responsori de matines de Circumcisió del cantoral núm. 2 del fons del Monestir de Sant Pere de les Pul•les (AMSPP, MSPP, col•lecció de cantorals núm. 2, any 1599)

.

· Cor gregorià masculí

Al concert-espectacle també hi participarà un cor gregorià masculí format per aquesta ocasió.

Els homes, representant el nombrós nombre de preveres i clergues beneficiats que servien a l’església parroquial i monàstica de Sant Pere de les Puel·les a inicis del segle XVIII, acompanyaran el cor de dones en aquells actes litúrgics en què hi tenien participació.

.

Escolteu aquesta seqüència del diumenge de Pasqua de Redurrecció (AMSPP, MSPP, Col·lecció de cantorals, gradual romà, núm. 10, any 1618) .

.

.

· Cor de cambra Esmuc-Alumni 

El context musical de la Barcelona del XVIII que van viure les monges de la comunitat de Sant Pere de les Puel·les i al capdavant d’elles la seva abadessa Agnès d’Esquerrer, va més enllà del cant gregorià propi de la litúrgia. En aquells actes més solemnes o amb la presència de persones destacades, com quant Carles III amb la seva cor es resguardà durant un mes al monestir, a l’església de Sant Pere de les Puel·les s’interpretaven peces polifòniques pròpies del moment.

Per això, el cor de cambra Esmuc-Alumni participarà al concert interpretant peces del barroc català d’autors com Tomàs Milans, Benet Julià, el pare Soler o Narcís Casanoves.

.

.

.

UNA VIDA ENTRE GUERRES també comptarà amb la participació del músic i organista Joan Casals, d’Anna Casademunt a la viola de gamba i de l’actuació de l’actriu Imma Colomer en el paper de l’abadessa Agnès d’Esquerrer.


ADQUIREIX LES TEVES ENTRADES A http://vkm.is/vidaentreguerres I FES POSSIBLE AQUEST CONCERT-ESPECTACLE !!!
.

.

T’ agrada aquest article? Comparteix –ho: